14 Aralık 2009 Pazartesi

Süper lüks otomobilleri kriz bile frenleyemiyor

GELECEK yıl Otomobil pazarında daralma beklenirken, lüks ve süper lüks otolarda tam tersine büyüme yaşanacağı tahmin ediliyor. Bunun nedeni ise yeni modellerin lüks otomobil pazarına kazandıracağı ivme. Yenilenen BMW 5 Serisi ve Volvo S60 ile ve pazara yeni giren BMW X1, Audi A1 gibi modeller pazarda hareket yaşatacak. Lüks otomobil satışlarının yeni modellerin ivmesiyle 24-25 bin adet civarında gerçekleş e c e ğ i tahmin ediliyor. Benzer bir durum süper lüks modeller içinde geçerli. Ferrari 458 Italia, Ferrari California, Rolls Royce Ghost gibi yeni modeller süper lüks otomobil pazarına ivme kazandırması bekleniyor. Audi-Bentley-Lamborghini Genel Müdürü Gino Battora, yeni modellerin etkisiyle lüks otomobillerin 25 bin bandını zorlayacağını söyledi. Üst lüks segmentte de lüks segmentte olduğu gibi yeni modellerin efektiyle artış olacağını düşündüğünü kaydeden Battaro, "Bu yüzden 2010'nun Türkiye'de de dünyada da 2009'a göre daha pozitif geçmesini bekliyorum" dedi. Ferrari-Maserati Genel Müdürü Orhan Ülgür de yeni modellerin pazara ivme kazandırdığını belirterek, "Yeni bir modelimiz geliyor. Ayrıca, bu yıl çok ağırlık veremediğimiz bir California modelimiz var. Gelecek yıl adet olarak bu yılı yakalarız" dedi.



1 Bentley Mulsanne



Bentley markasının yeni amiral gemisi Mulsanne en üst düzeydeki lüks kullanıcılara hitap ediyor. 6.75 litrelik çift turbo beslemeli V8 motoru 500 beygir güç ile 1000 Nm tork üretiyor.



2 Mercedes SLS



50'li yılların efsanevi modeli 300SL'in yeniden tasarlanması fikriyle ortaya çıkan Mercedes SLS, 6.3 litrelik V8 motor 563 bg güçlü motora sahip. 0-100 km hızlanmasını 4 sn altında gerçekleştiriyor.



3 Ferrari 458 Italia



Ferrari F430'un yerini alan 570 beygir gücündeki yeni modeli 458 Italia, geliştirme sürecinde en büyük katkıyı sağlayan Formula 1'in efsanevi yarışçısı Michael Schumacher tarafından tanıtıldı.



4 Lamborghini Reventon



Sadece 21 adet üretilecek olan Lamborghini Reventon Roadster, 650 beygir gücünde. Aracın fiyatıysa 1.3 milyon dolar.



5 Bugatti Galibier



Dünyanın en hızlı seri üretim otomobilini üreten Bugatti'nin, yeni dört kapılı versiyonu Galibier 16 silindirli motora sahip. 1900 kilogram ağırlığındaki aracın maksimum hızı ise saatte 350 kilometre.


Süper lüks otomobilleri kriz bile frenleyemiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.