19 Aralık 2009 Cumartesi

Aşkabat ilk defa otomobil fuarına ev sahipliği yapıyor


Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat ilk defa Otomobil fuarına ev sahipliği yapıyor.

Başkent Aşkabat’taki Sergi Köşkünde ziyaretçilere kapılarını açan otomobil fuarı Meridyen Uluslararası Fuarcılık şirketi ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlendi.

İlk defa düzenlenen otomobil fuarı büyük ilgi görürken, fuarın açılış törenine devlet başkanı yardımcıları Hıdır Saparlıyev ve Maysa Yazmuhammedova, bakanlar, yabancı misyon şefleri, yerel ve yabancı basın mensupları katıldı.

Fuarın açılışına katılan Devlet Başkanı Yardımcısı Hıdır Saparlıyev, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov;un fuar katılımcılarına gönderdiği mesajı okudu. Berdimuhamedov mesajında; Türkmenistan;da son yıllarda ulaşım sektöründe ciddi gelişmeler yaşandığını ve son model araçların düzenli olarak satın alındığını kaydetti. Türkmenistan;da otomobil sporunun da geliştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Berdimuhamedov, Eylül ayında yapılan İpek yolu-2009 rallisinin komşu ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri daha da güçlendirdiğini ifade etti.

Organizasyona Mercedes, Volkswagen, Toyota, Skoda, Hyundai ve İran Khodro gibi Dünyanın önemli otomobil markaları ve bu markaları pazarlayan firmalar katıldı.

Son model otomobil ve hafif ticari araç markalarının sergilendiği fuarı ziyaret edenler, otomobil dünyasının en yenilerini görme, haklarında detaylı bilgi edinme, karşılaştırma ve satın alma olanağına kavuştular.

Fuarda aralarında Türk şirketlerinin de bulunduğu stantlarda otomobil aksesuarları, yedek parçaları, otomobil lastik ve yağları tanıtıldı.
Aşkabat ilk defa otomobil fuarına ev sahipliği yapıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.