8 Aralık 2009 Salı

Porsche 911 GT3 R

Yeni Otomobil yerini aldığı modelden farklı olarak, profesyonel pilotlar yerine hırslı amatör yarış sürücülerine daha uygun bir araç olacak şekilde yaratılmış.

Uluslararası FIA GT3 sınıfında yarışmak için yaratılmış ve 911 GT3 Cup S’nin halefi olan bu yeni otomobilin, sürüşü ve kontrolü geliştilmiş. Porsche 911 GT3 R gücünü dört litre hacime sahip, model ile özdeşleşmiş olan altı silindirli ‘boxer’ motordan alıyor. Motorun maksimum gücü olan 480 bg sıralı altı vitesli şanzımanı ile arka tekerleklere aktarılıyor.



1200 kg ağırlığındaki Porsche 911 GT3 R, 200 cc büyüyen motor hacmi sayesinde yerini aldığı Cup modeline göre 30 bg daha fazla güç üretiyor.GT3 R gelecek yıl Şubat ayında piyasaya sunulacak 911 GT3 RS yol otomobilini temel alıyor.

ABS fren sistemi, çekiş kontrolü ve vites küçültüldüğünde kendiliğinden ara gazı verme özelliğine sahip elektronik gaz pedalı, sürücülerin bu yeni GT3 yarış otomobiline, selefine göre çok daha kolaylıkla alışmasını sağlıyor.



Önde ve arkada fazladan genişliğe sahip çamurluklar ile Porsche GT3 R, önceki modele göre daha fazla tekerlek iz genişliğine sahip. Yeni 911 GT3 R'de, 997’nin bütün ikinci nesil modellerindeki çarpıcı LED arka far kümeleri kullanılmış.


Porsche 911 GT3 R

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.