9 Aralık 2009 Çarşamba

Belediyeden, personele otomobil ödüllü yarışma


İZMİR'in Konak Belediyesi, Türkiye'de resmi kurumlarda eşine pek rastlanmayan bir Yarışma düzenledi. Kurum verimliliğini arttırmak, kültürel ve sosyal üretim sağlamak, beyin fırtınası yaratmak, personel motivasyonu için Müdürlükler arası yenilikçi Proje yarışması düzenlendi. Birinciye binek Otomobil, ikinciye LCD televizyon, üçüncüye dizüstü Bilgisayar verilecek.

Sloganı, ‘Şimdi senin fikirlerinin zamanı’, ‘Göster kendini’ olan yarışmanın hedefini açıklayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, heyecanla personelin fikirlerini, projelerini beklediğini söyledi. İnovasyonun, yeni fikirlerin kamu yararına veya ticari bir yarara dönüştürülmesi süreci olduğunu belirten Tartan, bu konuda personeli bilgilendirdiklerini dile getirdi. Tartan, yarışmayı gözlem, sinerji, inceleme, sunum, organizasyon, sponsorluk, sosyal sorumluluk, proje hazırlama, kültürel ve sosyal alanda üretimi sağlamak, grup çalışması, beyin fırtınası anlamında inovatif (yenilikçi) çalışmalara ivme kazandırmak için yaptıklarını söyledi. Tartan, “Bu sayede kurum içinde verimliliğin de artmasını bekliyoruz. Belediye'de Memur ve işçisiyle 2 bine yakın insan çalışıyor. Bu insanların üretkenlikleri var. İzmir sevdasıyla, kentin kalbindeki Konak'ı Turizm ve sanatta ileri taşımak için sinerji yaratmayı hedefledik. Personelden çıkacak projelerle hem kent yararı hem de kurum için verimlilik sağlayacağımıza inanıyorum” dedi. Tartan, yarışma jürisinde bilimadamları, sivil toplum örgütü yöneticileri, gazetecilerin bulunacağını belirterek, verilecek otomobil, Televizyon ve bilgisayarın çalışanlarda proje üretimiyle ilgili motivasyonu arttıracağını söyledi.

Yarışmaya Konak Belediyesi'nde çalışan memur veya işçi tüm personel katılabilecek. Projelerin ‘inovatif’, daha önce hiç uygulanmamış, yayımlanmamış, gerçekleştirilmemiş olması şartı aranacak. Kişiye ait olduğu noter tarafından onaylanacak projeler kültür ve sanat, sosyal sorumluluk, turizm, Avrupa Birliği, fuarcılık, basın, Eğitim, Sağlık, çocuk, Mimari, Temizlik, Konak İlçesi ve İzmir'in gelişimi konularında olacak. Son katılım tarihi 16 Nisan 2010 olan yarışmada birinciye binek otomobil, ikinciye 102 ekran LCD TV, üçüncüye dizüstü bilgisayar verilecek. Belediye'deki her müdürlüğe, personele duyurulması için yarışmanın şartnameleri bildirildi. Projeler CD formatında teslim edilecek. İçeriğinde amaç, hedef kitlesi, afiş tasarımı, reklam kampanyası, sponsorluk görüşmeleriyle ilgili bilgiler yeralacak. Seçici Kurulda Başkan Tartan'ın dışında Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu, Prof. Dr. Ömer Arasıl, Prof. Dr. Adnan Akyarlı, Prof. Dr Nurselen Toygar, Prof. Dr Cüneyt Özek, Kemal Çolakoğlu ve Nur Yaraş yeralacak.

GENÇLERE DE İNOVATİF YARIŞMA
Konak Belediyesi, personelin dışında gençlere yönelik olarak da inovatif proje yarışması düzenledi. Gençleri araştırma, planlama ve yeteneklerini geliştirme konusunda özendirmek, kentlilik bilincini yerleştirmek amacıyla İzmir genelindeki Orta Öğretim ve Yüksek Öğretim Kurumları öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen, ‘Gençler Arası İnovatif Proje Yarışması’na ise son katılım tarihi 16 Mayıs 2010 olarak belirlendi.

Bu yarışmada ise birinciye dizüstü bilgisayar ve Cep Telefonu, ikinciye Video kamera ve fotoğraf makinesi, üçüncüye netbook ve IPOD, yedi mansiyona ise Spor malzemesi ödül verilecek. Gençlerin proje yarışmasının konusu da personel proje yarışmasında olduğu gibi kültür ve sanat. sosyal sorumluluk, turizm, Avrupa Birliği, fuarcılık, basın, eğitim, sağlık, çocuk, mimari, temizlik, Konek ilçesi ve İzmir'in gelişimi olacak.
Belediyeden, personele otomobil ödüllü yarışma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.