29 Aralık 2009 Salı

Asfaltın hakkını en iyi verenler

Otomobil sevgisi öyle bir şey ki, hiçbir zaman sürme şansına sahip olamayacağınızı bilseniz bile, mühendislik ve yaratıcılık yönünden, otomobile harcanan emeği ve sonuçlarını takip etmek, gelişen teknolojinin, yarışlardan edinilen tecrübenin araçlara uyarlanmasını izlemek ve markaların rekabetini takip etmek büyük bir keyif ve heyecan. İşte bu bağlamda, karakteri, tasarımı ve performansı ile son 10 yıla damgasını vuran "sürücü" otomobilleri...
Porsche 911 GT3 RS
Porsche 911 GT3 RS
Ekstrem bir Porsche. Neredeyse yarış otomobili. Düşük gövde ağırlığı, başarılı aerodinamiği ile tavizsiz bir felsefe ile geleneklerine bağlı kalarak üretilmiş saf kan bir 911 versiyonu. Diğer yandan gündelik kullanımı biraz dikkat edildiğinde Golf kadar sorunsuz. RS olmayan versiyonu aynı şekilde etkileyici.
Ferrari 430 Scuderia
Ferrari 430 Scuderia
Şahlanan at son on yıl içinde bir çok model üretti. 599 GTB, Enzo, 612 Scaglietti hepsi çok etkileyici otomobiller. Ama içinden birini seçmek gerekirse, o da 430 Scuderia. En sağdaki pedala sonuna kadar bastığınızda dilinizi yutmanıza sebep olacak tepkiler veren, firmanın kendi test pistinde Enzo'dan bile hızlı tur zamanına sahip, Ferrari dramasını dört dörtlük sunan bir otomobil.
Audi R8 V10
Audi R8 V10
Mühendislere, "Alın bu Gallardo'yu; Ferrari, Porsche gibi markalar ile aşık atacak bir Audi yapın" denmiş sanki. Quattro Limited Şirketi tarafından üretilen Otomobil, yabancı basında bir çok editörün favorisi oldu. Üstün yol tutuşu, yüksek hızlarda hassas direksiyonu ve şoförünü ödüllendiren sürüş tarzı ile beğeni topladı.
Ford GT
Ford GT
Mustang'den alınma kompresör beslemeli 5.4 litrelik V8 motoru ile yolu yutan bir canavar. "Amerikan" egzoz sesi, elektronik olarak sınırlanmış 330 km/s azami hızı ve çok alçak silüeti ile dikkat çeken, hızına ve gücüne rağmen sürücüsü ile dostça bir ilkişi içinde olan süper Spor otomobil.
Nissan GT-R
Nissan GT-R
Porsche ve BMW'nin arka bahçesi olan efsane yarış pisti Nürburgring'de kendini gösteren GT-R, sürekli olarak iki katı pahalı olan 911 Turbo'dan daha hızlı tur zamanları açıklaması ile hep gündemde kaldı. Çift turbo beslemeli V6 motorundan gelen gücü, çift kavramalı şanzımanı ve 4 tekerleğinden yere veren GT-R, A noktasından B noktasını en hızlı şekilde gitme konusunda, çatıların üzerinde zıplayan samurayları bile şaşkına çevirebilecek çevikliğe sahip.
BMW M3 CSL
BMW M3 CSL
Asfaltın hakkını en iyi verenler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.