10 Aralık 2009 Perşembe

İşte şimdi oldu

Motorsports (motorsporları) kelimesinin sembolü olan M harfi, BMW'lerde performansı ve dinamikleri çok iyi olan modellerde bulunur. Ancak firmanın son zamanlarda piyasaya sürdüğü SUV M modelleri, mühendislik harikası olmalarına rağmen, geleneksel M modeli tanımına uymadığı için (yerden yüksek, ağır, turbo beslemeli ve arkadan itiş yerine dört çeker), markanın meraklılarını şaşırtmıştı. Üstelik firma BMW'nin en temel M modeli olan M3 modelinin CSL versiyonunu, karsız olduğu için üretmeyeceğini de açıklamıştı. Ancak BMW fikir değiştirmiş olacak ki, M geleneklerine kökten bağlı yeni bir modeli, sipariş ile üreteceğini duyurdu.
GTS'in motor bölmesinde, standart M3’te bulunan 4.0 litrelik motoru temel alan 4.4 litrelik V8 bulunuyor. Maksimum güç 450 bg olmuş (36 bg artış sağlanmış) ve 7 vitesli M çift debriyajlı şanzımanın (M-DCT) vites değiştirme karakteri motora göre ayarlanmış. Özel 19 inçlik alüminyum jantlara önde 255/35, arkada 285/30 boyutunda lastikler takılmış.
GTS, Standart M3 süspansiyonunun gelişmişi; inbound ve rebound ayarı bulunan bir sisteme sahip. Casus fotoğraflarda en dikkat çekici unsur olan yüksek bir bastırma gücü seviyesi sağlayan büyük arka kanat üretim modelinde de korunmuş. Daha iyi viraj alma hassasiyeti ve yol tutuşu sağlaması için hem arka kanat, hem de ön difüzer ayarlanabiliyor.

Fabrika çıkışı otomobilde karbon fiber tavan gibi ağırlığı azaltan parçalar olmasına rağmen, BMW gövde ağırlığını ciddi şekilde daha da azaltmayı başarmış. Bunun için alınan önlemlerin bazıları arasında hafif ve sadece ince bir sırtlığa sahip koltukların kullanılması, yeni bir titanyum arka susturucu, klimanın ve arka koltuğun çıkarılması bulunuyor. Standart otomobilin 1655 kg olan ağırlığı GTS'de 1500'ün altın düşmüş(DIN standartlarında). Yuvarlanma koruması bağlantıları B sütunundan tutturulmuş; güvenliği temin etmek için bir yangın söndürücü ve akü ana anahtarı/acil durum kapatma hazırlayıcısı da eklenmiş.

BMW M3 GTS’yi yalnızca sipariş üzerine üretecek ve yaklaşık 115,000 Avroya satacak. Almanya için teslimatlar Mayıs 2010’da başlıyor, diğer ülkelerdeki teslimatların ise yazın başlaması planlanıyor.
İşte şimdi oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.