3 Temmuz 2009 Cuma

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan
IIHS-Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, tüketicilerin taklalı kazalarda kendilerini koruyacak araçları seçmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğu yeni tavan sağlamlığı derecelendirme sisteminin ilkinde, 12 SUV model test edildi. Araçların ‘İyi, Kabul Edilebilir, Sınırda ve Zayıf’ olarak derecelendirildiği değerlendirmeler neticesinde VW Tiguan, tüm markalar arasında en yüksek puanı alarak ‘İyi’ dereceyle ödüllendirildi.
A.B.D.’nin en itibarlı araştırma organizasyonu; IIHSTestler, A.B.D.’de faaliyet gösteren ve güvenirliğiyle bilinen IIHS, Otoyol Güvenliği için Sigorta Enstitüsü (The Insurance Institute for Highway Safety) tarafından gerçekleştirildi. Araç sigortacıları tarafından finanse edilen organizasyon, araçların çarpışmalara ve kazalara karşı güvenlik özelliklerini test ederek değerliliğini araştırıyor.
En ‘İYİ’si TiguanDerecelendirme sistemi, Enstitü tarafından yapılan ve taklalı kazalarda tavan sağlamlılığının araç içindekiler açısından avantaj sağladığını ortaya koyan araştırmalara dayanıyor. Araçların iyi olarak değerlendirilebilmeleri için tavanlarının güvenlik standartlarının gerektirdiği asgari seviyenin iki katından daha sağlam olmasının şart olduğu sistemde, aralarında VW Tiguan’ın da bulunduğu 12 SUV test edildi ve Tiguan, en yüksek puanla birinciliği elde etti.
Standartların çok üstünde sağlamlıkEnstitünün tavan sağlamlık testinde, sabit hızda tavanın bir tarafına metal bir plaka konuluyor. iyi bir derece almak için tavanın, 5 inç kadar çökmeden önce aracın 4 katı kadar bir kuvvete dayanması gerekiyor. Güç/ağırlık oranı denilen derece için asgari değer 3,25 olarak belirlenirken, sınır değerlendirme puanı ise 2,5. Bundan daha düşük değerler ise zayıf olarak kabul ediliyor. Tiguan’ın tavanının, minimum güvenlik standardından 2,5 ile 3,5 kat daha sağlam olarak belirlendiği Enstitü’nün bu yıl ki testlerinde, 73 araç yeterli nitelikte bulundu. Tiguan, tavan sağlamlığıyla gelecek yıl düzenlenecek ödül için yarışmaya da hak kazandı.
Taklalı kazalardan korunmak için çökmeyen tavanlar ve emniyet kemeri Son birkaç yılda tavanların daha sağlam hâle geldiğini gösteren Enstitü araştırmasına göre, sağlam tavanlı araçlar, takla sırasında tavanlarının yer çarpması neticesinde, araç içindekilerin -özellikle de emniyet kemeri kullanmayanlar–maksimum güvenlikte olmalarına katkı sağlıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.