3 Temmuz 2009 Cuma

Porsche Panamera


Porsche Panamera
Porsche’nin dördüncü model serisi olan Panamera, 911, Cayenne, Boxster ve Cayman’ın kendi segmentlerinde sahip oldukları seçkin konumu aynı şekilde elde edeceğini şimdiden belli ediyor. Lüks sınıftaki önemli modellerle rekabet eden Panamera, performans, sürüş dinamikleri ve verimlilik alanında segmentinde lider konumda.
Panamera ilk defa, bu Porsche DNA’sını ve spor otomobilin coşkulu karakterini, seçkin bir lüks performans sedan modelinin üstün mekân ve konfor nitelikleriyle birleştirerek eşsiz bir Gran Turismo yaratıyor. Aktarma organları: Azami performans ve verimlilikPanamera’nın temin ettiği eşsiz konfor, performans ve verimlilik kombinasyonu aktarma organlarıyla başlıyor. Panamera, en gelişmiş ve yakıt yönünden verimli Doğrudan Yakıt Püskürtme sisteminin de yer aldığı yüksek teknoloji ürünü özel güç üniteleriyle donatılmış. Bu motorlarda, sürtünmenin sürekli şekilde ideal seviyeye getirilmesi konusunda, eşleme kontrollü soğutucu/sıcaklık yönetimiyle verimlilikleri artırılmış yardımcı birimler gibi yeniliklerle daha da büyük ilerleme kaydedilmiş. PDK şanzımanı sunan Porsche, bu pazar segmentinde ilk defa çift kavramalı vites kutusunu getirerek hem yakıt ekonomisinin geliştirilmesine hem de sportif performansın daha yüksek bir standarda oturtulmasına katkıda bulunuyor.
Verimliliği bakımından geleneksel otomatik şanzımandan çok daha üstün olan PDK şanzıman, uzun, dördüncü veya beşinci vitese benzeyen en üst vitesi aracılığıyla daha da fazla yakıt tasarrufu yapılmasına imkân veriyor. Aynı zamanda, ideal vites artırımları ve motor gücünde en ufak bir kesinti olmaksızın gerçekleştirilen, benzersiz, son derece hızlı vites değişimiyle, Porsche’ye özgü sürüş dinamikleriyle birlikte çarpıcı bir performans da sunuyor.
Panamera’da göze çarpan bir başka kilometre taşı da, otomatik şanzımanlı bir lüks otomobilde ilk defa temin edilen start/stop sistemidir. Panamera S, - otomobilin üstün performansına karşın - 100 kilometrede sadece 10,8 litre yakıtla yetiniyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.