3 Temmuz 2009 Cuma

Audi TT RS


Bu yaz bayilerde yerini alacak Audi TT RS turbo beslemeli, benzin enjeksiyonlu 2.5 litrelik bir motora sahip; motor 340 bg ve 450 Nm tork üretebiliyor. Beş silindirli motor Audi TT RS’nin yüksek performansa ulaşmasını sağlıyor. quattro sürekli dört teker çekişi ve yüksek performanslı şasiyle beraber motor, kompakt Audi TT RS’yi ciddi bir spor otomobile dönüştürüyor. Otomobil coupe ya da roadster olarak alınabiliyor.
Audi’nin sportif beş silindirli benzinli motorlarıyla eskiye dayanan bir mazisi var. Bunların en ünlüsünün Audi quattro’daki turbo beslemeli 2.1 litrelik motor olduğu söylenebilir. 1980’de piyasaya sürülen ilk versiyon 200 bg gibi etkileyici bir güce sahipti. Motorsporlarından büyük ilham almış 1984 model Audi Sport quattro ise 306 bg gibi müthiş bir güç üretebiliyordu. 25 yıl boyunca turbo beslemeler ve quattro sistemi marka için dinamik bir başarı formülünü oluşturdu.
Audi bu formülü kullanmaya kaldığı yerden devam ediyor. Sıfırdan tasarlanmış olan beş silindirli motor turbo beslemeyle FSI doğrudan benzin enjeksiyonunu bir araya getirerek Audi TT RS’yi yüksek performanslı bir spor otomobile çeviriyor. 1450 kg ağırlığındaki Coupe, bg başına yalnızca 4.3 kilogramlık bir güç-ağırlık oranına sahip. Audi TT RS Roadster 1510 kilogram ağırlığında ve güç-ağırlık oranı bg başına 4.4 kilogram

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.