2 Temmuz 2009 Perşembe

Ford'un programlanabilir anahtarı MyKey

Ford'un yeni icadı MyKey, ebeveynler ve çocuklar arasındaki "-Arabayı alabilir miyim? -Olmaz, hız yapar çarparsın kendini bir yerlere!" tartışmasını tavsamaya yardımcı olacakmış gibi görünüyor.
Arabayı ödünç alanın her yaptığını, GPS ve kablosuz bağlantı marifetiyle sahibine gammazlayan daha radikal önlem sistemlerinin aksine, MyKey'in kaydettiği tek şey kendisini son kullananın kaç km. yol yaptığı. Bununla beraber, kullanıcılar MyKey'i, arabayı 120 km/s'den fazla hız yapmamaya ya da 70, 80 veya 90 km/s'den fazla hız yapıldığında radyoyu kapatarak sürücüyü uyarmaya ve ses sisteminin sesini belli bir yere kadar açabilmeye programlayabiliyor. Böylece arabayı ödünç alan, genç olduğu varsayılan kimse deli gibi hız yapıp kazaya uğrama riskinden korunuyor ve çevreyi rahatsız edemiyor. Aileler de, binlerce liralık arabalarını emanet ettikleri çocuklarını uzaktan kumandayla yöneterek ona ne kadar güvendiklerini göstermiş oluyorlar.
Unutmadan, MyKey ile ilgili "Anne-babanızın böyle bir aygıta sahip olmasını ister misiniz?" sorusu sorulan gençlerin yüzde 67'si "Tabii ki hayır!" cevabını verirken, "Peki ya bu cihaza sahip olmak arabayı daha kolay almanızı sağlasa?" sorusuna "Yine de hayır," cevabı verebilenlerin oranı yüzde 36'ya düşüvermiş. İlkesiz şimdiki gençler, ilkesiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.