10 Nisan 2010 Cumartesi

Mercedes-Benz F800 Style

Konsept araç aynı zamanda Otomobil yapımcısının hem prize takılan hibritler, hem de yakıt hücreleri kullanan elektrik tahrikli modeller için tasarlanmış yeni arkadan itişli araç platformunu da bünyesinde barındırıyor.
Daimler’in yönetim kurulu üyelerinden Thomas Weber verdiği demeçte, “Çevreye karşı sorumluluğumuzla pratik müşteri menfaatlerini büyüleyici bir otomobilde uzlaştırmaya kararlıyız” diye konuştu.

Konseptin silueti ön ve arka tekerlerin bitiminden sonra kısa çıkıntılara, uzun bir dingil açıklığına ve akıcı, coupe benzeri bir tavan hattına sahip. Aracın toplam uzunluğu mevcut nesil E Sınıfı Sedan modeline yakın. Aracın yeniden yorumlanmış "Mercedes Izgarası" çevresinde, ön köşelerde devasa hava girişleri bulunuyor.

Profilden bakıldığında açılı yan gövde panelleri bir hareket hissi oluşturulmasına yardımcı oluyor. Kemer çizgisinin (dikey olarak cam yüzeyin bittiği nokta) hemen altındaki derin hatlar arka kapıda başlıyor ve aracın her iki ucuna doğru akıyor. Diğerlerinden daha derin üçüncü bir hat ön marşbiyelin yakınında başlıyor ve yükselerek arka tekerlek açıklığına doğru akıyor.
Aracın en göze çarpan yanı kapıları. Konseptin arka kapıları geleneksel bir dört kapılı sedanın aksine aracın arkasına doğru kayıyor. Mercedes bu tasarımın dar park alanlarında girişi ve çıkışı kolaylaştırdığını söylüyor.

Mercedes aynı zamanda konsept vasıtasıyla bazı başka yenilikleri de sergiliyor:
Mercedes-Benz F800 Style

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.