10 Nisan 2010 Cumartesi

Brabus E V12 Coupe

Brabus’un yeni Mercedes E Sınıfı Coupe’u temel alan lüks, 2+2 koltuklu otomobili az sayıda üretilen nadir otomobillerden olacak. Dördüncü nesil Brabus E V12 Sedan gibi yeni E V12 Coupe da bir Brabus SV12 R Biturbo 800 motora sahip. Bu 12 silindirli motor, çift turbosu ile 800 beygir güç ve 1420 Nm tork üretiyor. Alman Federal Araç Kayıt Kurumu (Kraftfahrtbundesamt) tarafından bir Otomobil üreticisi olarak kabul edilen Brabus’un yeni modeli, 370 km/s’nin üzerinde hızlara ulaşabiliyor.

Yüksek performanslı araçlar geliştirme ve yapma konusunda yılların tecrübesine sahip firma 12 silindirli motoru iki kapılı E Sınıfı otomobilin motor bölmesine sığdırmayı başarmış.

Bu motor en yeni Mercedes 600 modellerinde kullanılan 12 silindirli çift turbolu motorları temel alıyor. Motorun hacmi özel bir krank mili, daha büyük silindir çapı ve buna karşılık gelen daha büyük pistonların yardımıyla 5.5 litreden 6.3 litreye çıkarılmış. Üç valflı silindir başlarının her biri karışım akışı için optimize edilmiş ve Spor eksantrik milleriyle donatılmış.

Brabus E V12 Coupe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.