28 Şubat 2010 Pazar

Türkiye otomotivde dünyaya örnek oldu

Volkswagen, küresel krizin etkilerinin derinden hissedildiği 2009'da Türkiye'yi örnek ülke seçti. Geçen yıl satış sonrasında gösterdiği performansı değerlendirilen Türkiye, Almanya, İsviçre, Avusturya ve Arjantin'le birlikte VW dünyasının 5 örnek ülkesinden biri oldu. Doğuş Otomotiv bünyesindeki Volkswagen Türkiye'nin Genel Müdürü Vedat Uygun, geçen yıl düzenlenen satış sonrası servis kampanyasıyla yetkili servislere gelmeyen 30 bin yeni müşteriyi kazandıklarını söyledi. Uygun, "Bu sayede hem krizde bayilerimizde panik havası oluşmadı hem de VW'nin dünyadaki 5 örnek ülkesinden biri olduk. Başarılı bulunan uygulamamız diğer ülkelerde de hayata geçirilecek" dedi.



PAZAR PAYI HEDEFİ YÜZDE 10

Uygun, devam eden kampanya ile ilgili şunları söyledi: "Türkiye'de VW markalı 320 bin araç var. Bunların 120 bini garanti süresi bittikten sonra yetkili servis yerine özel servise gidiyor. Biz yaptığımız kampanyayla bu rakamın 30 binini yetkili servislere çekip yeni müşteri kazandık. Kampanyada 4 yaş ve üstü araçlarını yetkili servislere getirenlere araç yaşının 3 katı indirim uyguluyoruz." Çetin geçen 2009'u istedikleri sayıda Otomobil temin edememelerine rağmen, 2008'e oranla daha iyi tamamladıklarını söyleyen Uygun, hedeflerini şöyle anlattı:"2008'de 21 bin 136 adetlik satışla yüzde 6.9 olan pazar payımızı, 2009'da 26 bin 760 adetlik satışla yüzde 7.2'ye çıkardık. İkmal problemimiz olmasaydı bu oran yüzde 8'in üzerine çıkardı. Bu yıl sonunda 30 bin adeti aşarak yüzde 8.2 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. 2011 hedefi ise 40 bin adetlik satış yüzde 10 pazar payı."



VW 5 YENİ MODELLE ATAKTA

VW, 2010'da yeni modeller ve mevcut satışı gerçekleştirilen modellerin alternatif versiyonlarıyla hedefini büyüttü. Golf ve Scirocco'nun 240 beygir gücündeki R versiyonları Mart ayında satışa sunulacak. İkinci çeyrekte yeni Touareg ve Polo'nun 170 beygir gücündeki 1.4 lt motorlu GTI modeli ithal edilecek. Yılın üçüncü çeyreğinde ise yenilenen Touran gelecek.

Türkiye otomotivde dünyaya örnek oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.