28 Şubat 2010 Pazar

PSA Çek fabrikasında Toyota ile beraber yapılmış otomobilleri geri çağıracak

Fransız Otomobil üreticisi PSA/Peugeot-Citroen SA Cumartesi günü 100,000’e yakın otomobili geri çağıracağını, zira otomobillerin şu anda Toyota'nın muzdarip olduğu gaz pedalıyla ilgili sorunların aynısına sahip olduğunu belirtti.
Bir PSA sözcüsü, "Toyota ile aynı şeyi yapacağız. Otomobilleri geri çağıracağız” dedi. Sözcü geri çağrılacak araçların sayısı hakkında kesin bir değer vermeyi reddetti ama sayının “100,000’in altında” olacağını söyledi.
Sözcü geri çağrının Çek Cumhuriyeti’nin Kolin şehrindeki, Fransız grubu ile Toyota’nın ortaklaşa otomobil ürettikleri fabrikada yapılmış Peugeot 107 ve Citroen C1 mini otomobillerini etkileyeceğini belirtti. Toyota Aygo da bu fabrikada üretiliyor. Toyota Cuma günü Avrupa’da sattığı otomobillerden sekiz modeli geri çağıracağını duyurmuştu. Geri çağrı Şubat 2005 ile Ağustos 2009 arası üretilmiş modelleri kapsayacak.
Japon televizyonu NHK’nin Cumartesi günü verdiği habere göre, Toyota’nın Başkanı Akio Toyoda dünya çapında milyonlarca araç geri çağrıldığı için özür diledi.
Yaris, Toyota’nın 2009’da en fazla satan otomobili olmuştu
Şirket yaptığı açıklamada Şubat 2005 ile bu ay arası üretilmiş Auris, Avengis, Aygo, Corolla, iQ, RAV4, Verso ve Yaris modellerini etkileyen geri çağrının Avrupa’daki 1.8 milyona kadar Toyota Marka otomobili kapsayabileceğini belirtti. Corolla ile RAV4 dışındaki bütün modeller, ya Avrupa’da, ya da Türkiye’de üretilmiş.
Bu geri çağrıdan hiçbir Lexus modeli etkilenmedi. Şirket Avrupa’da yalnızca kısıtlı sayıda olayın bildirildiğini ve Toyota Europe’un bu sorundan kaynaklanan herhangi bir kazadan haberdar olmadığını belirtti.
PSA Çek fabrikasında Toyota ile beraber yapılmış otomobilleri geri çağıracak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.